
១. វីតាមីននិងសារធាតុខនិជ
- ផ្លែស្រកានាគមានផ្ទុកនូវវីតាមីនC និងប៉ូតាស្យូម។
- ផ្លែស្រកានាគគឺជាផ្លែដែលមានជាតិទឹកច្រើនហើយផ្អែមតិចៗ ដែលមានផ្ទុកជាតិស្ករទាប។
២. ជាតិសរសៃ
- គ្រាប់តូចៗពណ៌ខ្មៅរបស់ផ្លែស្រកានាគមានផ្ទុកជាតិសរសៃនិងជាតិ ខ្លាញ់ unsaturated យ៉ាងច្រើនគួរឲ្យកត់សម្គាល់ ប៉ុន្តែអ្នកត្រូវតែទំពារគ្រាប់នោះឲ្យបែកទើបអាចទទួលបាន អត្ថប្រយោជន៍នេះ។
៣. សារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់
- ផ្លែស្រកានាគដែលមានសាច់ពណ៌ក្រហមគឺជាប្រភពនៃសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់។
៤. បង្ការរោគមហារីក
- ជាតិពណ៌ក្រហមដែលមាននៅក្នុងផ្លែស្រកានាគគឺជាlycopene ដែលជាសារធាតុម្យ៉ាងអាចបង្ការជំងឺមហារីកមួយចំនួន។
0 comments:
Post a Comment