Thursday, May 2, 2013

ផ្លែស្រកានាគជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិ​ផ្អែម​តិចៗ ប៉ុន្តែ​ពេលខ្លះ​ក៏​មាន​លាយ​រសជាតិ​ជូរ​តិចៗ​​​ ហើយវាក៍មានគុណសម្បត្តិយ៉ាងច្រើន ដូចជា៖​

១. វីតាមីន​និង​សារធាតុ​ខនិជ​
​ - ផ្លែ​ស្រកានាគ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន​C និង​ប៉ូ​តា​ស្យូម​។​

 - ផ្លែ​ស្រកានាគ​គឺជា​ផ្លែ​ដែល​មាន​ជាតិ​ទឹក​ច្រើន​ហើយ​ផ្អែម​តិចៗ ដែល​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​។​

២. ជាតិ​សរសៃ​
- គ្រាប់​តូចៗ​ពណ៌​ខ្មៅ​របស់​ផ្លែ​ស្រកានាគ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ​និង​ជាតិ ខ្លាញ់ unsaturated យ៉ាងច្រើន​គួរឲ្យកត់សម្គាល់ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ត្រូវតែ​ទំពារ​គ្រាប់​នោះ​ឲ្យ​បែក​ទើប​អាច​ទទួលបាន អត្ថប្រយោជន៍​នេះ​។​

៣. សារធាតុ​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​
- ផ្លែ​ស្រកានាគ​ដែល​មាន​សាច់​ពណ៌​ក្រហម​គឺជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុ​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​។​

៤. បង្ការ​រោគ​មហារីក​
- ជាតិ​ពណ៌​ក្រហម​ដែល​មាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ស្រកានាគ​គឺជា​lycopene ដែល​ជា​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​អាច​បង្ការ​ជំងឺមហារីក​មួយចំនួន​

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts